Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری فارس_کرمان؛ زهرا بمی:  امسال سال«تولید؛ دانش‌بنیان، اشتغال‌آفرین» است و دانشگاه‌ها بیش از پیش در زمینه تولیدات دانش‌بنیان ورود کرده‌اند تا به فرمان رهبر معظم انقلاب جامه عمل بپوشانند.

دانشگاه ولیعصر(عج) رفسنجان که در حوزه دانش‌بنیان و فناوری حرف‌های زیادی برای گفتن دارد و اساتید آن دغدغه‌مندانه در این زمینه کار و دانشجو تربیت می‌کنند، تور فناورانه برگزار کرد که بیش از پیش فعالیت‌های دانش‌بنیان حوزه کشاورزی  معرفی شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تور با  بازدید از گلخانه، مزرعه گلرنگ، گل آفتاب‌گردان و استخر ۶۰۰ متر معکبی پرورش ماهی آغاز شد.

باقری مدیر مزرعه و گلخانه‌های دانشکده کشاورزی دانشگاه ولیعصر(عج) اظهار کرد: مزرعه دانشکده کشاورزی با ۴ هزار متر مربع مساحت ۲ هکتار زمین زراعی و نزدیک به هفت قطعه ۲۵۰۰ متر مربعی که کارهای تحقیقاتی آموزشی و پژوهشی دانشجویان در قالب تحصیلات تکمیلی و سایر رشته‌های مرتبط را دارد، دایر شده است.

وی از انجام تحقیقات روی گل‌های رز و لیلیوم خبر داد و تصریح کرد: امسال هدف‌گذاری کردیم در بعد درآمد زایی دانشگاه وارد شویم و در بعد تولید نهال استاندارد با ۶۰ هزار نهال شروع کردیم.

روح‌الله صابری‌ریسه عضو هیأت علمی دانشکده کشاورزی در خصوص تولید نهال‌های پسته توضیح داد: اولین کار در راستای دانش‌بنیان و تجاری‌سازی است. تولید نهال کار بسیار راحتی است و باید بر اساس اصول خاص باشد برای اولین بار روی بیماری گموز پسته که کشاورزان به آن شیره سیاه می‌گویند، کار کردیم.

وی در خصوص تولید نهال پسته بیان کرد: این نوع نهال دانش‌بنیان جدای از آن که آلوده نیست، حتی اگر باغ آلوده باشد نهال آلوده نمی‌شود و با استفاده از تحقیقاتی که انجام دادیم عواملی بیولوژیکی که داشتیم روی نهال‌ها مستقر کردیم همه نهال‌ها هم دارای عامل مفید پروبیوتیک هم دارای قارچ مفیدند که ریشه گیاهان را پر می‌کنند و همراه با رشد ریشه حرکت می‌کنند. اگر در باغ عامل مضر باشد نمی‌تواند به ریشه حمله کند و این نوع نهال نسبت به آفات و بیماری‌ها مصون می‌ماند.

تحقیقات روی ۴۰۰ هزار نهال پسته در دستور کار است

وی عنوان کرد: طی دو، سه ماه آینده ریشه نهال‌ها بررسی می شود، جمعیت عوامل مفید سنجیده می‌شود، عوامل بیماری‌زا تزریق و مقاومت‌شان سنجیده می‌شود.

صابری خاطرنشان کرد: تصمیم داریم روی ۴۰۰ هزار نهال پسته کار کنیم و روی محصول گردو نیز تحقیقات انجام خواهیم داد.

محمدی عضو هیأت علمی دانشکده کشاورزی بیان کرد: آفتابگردان ازجمله گیاهان مهم استراتژیک است. هدف‌مان این است گیاهان روغنی تولید کنیم و برای رقم جدید گندم طرح تحقیقاتی شروع کردیم. همچنین گیاه کتان روغنی تنها گیاهی است که در بین گیاهان، روغن آن بیش از ۵۰ درصدش امگا۳ است و مورد مصرف این روغن خام است. به دنبال کم کردن امگا ۳ هستیم که بتوانیم روغن آن را در آشپزی استفاده کنیم.

وی تصریح کرد: در این خصوص ارقامی تولید کردیم که امگا ۳ آن زیر ۵ درصد است و ۹ سال  روی این محصول  گیاه کتان روغنی کار کردیم.

این استاد دانشگاه افزود: در کشور ۹۵ درصد روغن وارداتی است و برنامه‌های روی کشت گیاهان جدید است که حداقل ۶۰ درصد داخل کشور تولید کنیم.

در ادامه اتاق کشت بافت با تولید گیاهان با استفاده از این نوع کشت بازدید شد که صفر تا ۱۰۰ آن توسط اساتید و دانشجویان ایجاد شده بود.

پس از بازدید از آزمایشگاه مرکزی دانشگاه که مجهز به دستگاه‌های جداسازی، شناسایی و ترکیبات فرار و نیمه فرار بود، بازدید از واحدهای تولیدی منطقه ویژه اقتصادی رفسنجان انجام شد.پس از بازدید کوتاهی از مزرعه ماینر که در حال حاضر غیرفعال است، مجموعه فروکروم بازدید شد. این مجموعه از سال ۹۷ تا اواخر ۹۹ فروکورم به تولید فروکروم پرداخت.

راه‌اندازی مجدد کارخانه فروکروم با تأمین مواد از معادن اسفندقه

به گفته مدیر تولید این مجموعه، کارخانه فروکروم دارای سه کوره بوده که هر کوره ۲۰ هزار تن فروکروم در سال تولید می‌کنند که در مجموع ظرفیت تولید آن ۶۰ هزار تن است و ۳۰۰ نفر اشتغالزایی دارد. فاز توسعه این کارخانه تولید فولاد ضدزنگ است که از خام‌فروشی فروکروم جلوگیری شود.

در حال حاضر کارخانه فروکروم به‌دلیل کمبود مواد اولیه تعطیل است و قرار است مواد از معادن اسفندقه تأمین و دوباره شروع به کار کند.

مدیر تولید کارخانه فروکروم خاطرنشان کرد: عمده تولیدات این شرکت به‌دلیل حجم بالای تولید به سراسر جهان از جمله کشورهای اروپایی صادر می‌شود.

یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان دانشگاه ولیعصر(عج) در حوزه تولید کود شیمیایی در منطقه ویژه اقتصادی رفسنجان مستقر است.

تولید سالانه ۵۰۰ تن کودهای زیستی دانش بنیان

صداقتی مدیرعامل این شرکت تولیدی اظهار کرد: در زمینه تولید کودهای زیستی بر اساس قارچ و باکتری‌هایی که در طبیعت هستند از سال ۹۷ در مرکز رشد دانشگاه شروع به کار کردیم و دو سال در منطقه ویژه مستقر شدیم و هشت ماه پروانه گرفتیم.

وی با اشاره به اینکه مصرف بی‌رویه کودهای شیمیایی خاک را شورتر می‌کند، توضیح داد: کاری که کردیم؛ دنبال محصولی بودیم که برای مصرف‌کننده سالم باشد و به خاک آسیب نرساند.بنابراین از ۲۰ سال قبل کارهای تحقیقاتی روی قارچ‌های مفید انجام دادیم.

این استاد دانشگاه شعار شرکت را «از طبیعت به طبیعت و برای سلامت» دانست و گفت: سالانه چند صدهزار قارچ‌کش استفاده می‌کنیم. در سیستم ما بعضی از باکتری و قارچ‌ها قابلیت کنترل بیماری‌های قارچی را دارند.مجموعه کودهای ما هم خاصیت کنترل بیولوژیک‌ها و آفات هم خاصیت رشدی و جذب عناصر غذایی را دارند.

وی ابراز کرد: سالانه حدود ۵۰۰ تن کود زیستی انواع مختلف تولید می‌کنیم.ضمن اینکه در دوران کرونا نسبت به تولید الکل ورود کردیم.

رابطه صنعت و دانشگاه بیشتر شود

روح‌الله بهرام‌شاهی مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی رفسنجان هم در حاشیه این بازدید بر توسعه صنایع پایین‌دستی تأکید و بیان داشت: با معرفی که از منطقه ویژه رفسنجان صورت گرفته سرمایه‌گذاران زیادی جذب شده‌اند و طی هشت ماه اخیر حدود یک‌هزار هکتار واگذاری داشتیم.

 وی اظهار داشت: مدل‌های اقتصادی مختلفی طراحی کردیم ازجمله مدل‌های بومی و در آینده نه چندان دور منطقه ویژه اقتصادی رفسنجان به‌عنوان قطب اقتصادی استان معرفی خواهد شد.

بهرام‌شاهی تأکید کرد: رابطه بین صنعت و دانشگاه باید بیشتر شود چراکه هرچه این ارتباط قوی‌تر شود در توسعه و پیشرفت و موفقیت صنایع اثرگذار خواهد بود.

بازدید از بزرگترین خانه خشتی جهان پایان بخش این تور مفید بود که با گرفتن عکس یادگاری به اتمام رسید.

انتهای پیام/۸۰۰۱۶/ب

منبع: فارس

کلیدواژه: دانشگاه ولیعصر رفسنجان منطقه ویژه اقتصادی رفسنجان دانشگاه ولیعصر عج دانشکده کشاورزی کارخانه فروکروم دانش بنیان تولید نهال نهال ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۹۳۶۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بومی‌سازی کاتالیست‌هایی کاربردی در تولید بنزین توسط محققان یک شرکت دانش‌بنیان

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، حمزه کازرونی مدیرعامل شرکت دانش بنیان فعال درزمینه تولید مواد نانو ساختار و  مستقر در پارک فناوری پردیس در خصوص فعالیت‌های این شرکت توضیح داد: حوزه فعالیت این شرکت در تولید کاتالیست‌ها و مواد نانوساختار است که از سال ۱۳۸۹ فعالیت خود را آغاز کرده است. مأموریت شرکت، ورود در فناوری‌های سطح بالا در نانوفناوری است.

وی افزود: عمده محصولات تولیدی و فناوری‌های توسعه یافته در این شرکت دانش‌بنیان در اختیار چند شرکت محدود در جهان بوده که توسط متخصصان این شرکت بومی سازی شده است.

کازرونی نمونه‌هایی آورد و گفت: به عنوان نمونه در حوزه کاتالیست ها، این شرکت بر روی کاتالیست‌های ریفرمینگ نفتا فعالیت داشته است که در تولید بنزین کاربرد دارد.

کازرونی ادامه داد: از دیگر محصولات جدید این شرکت می‌توان به نانوافزودنی سوخت دیزل اشاره کرد که جزو آخرین فناوری‌های افزودنی سوخت می‌باشد و در اختیار یک شرکت آمریکایی بوده است که در داخل بومی سازی شده است.

مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان، در پایان از تولید لیسانس بر اساس فناوری ODH خبر داد و گفت: این لیسانس برای اولین بار در دنیا توسط این شرکت ایجاد شده و برنامه ریزی جهت توسعه فناوری آن در مقیاس صنعتی در حال اجرا است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • سازمان اوقاف از جهش اقتصادی و مؤسسات دانش‌بنیان حمایت می‌کند
  • بومی سازی کاتالیست‌هایی که در تولید بنزین استفاده می‌شود
  • شرکت‌های دانش‌بنیان صنایع معدنی گرد هم می‌آیند
  • بومی‌سازی کاتالیست‌هایی کاربردی در تولید بنزین توسط محققان یک شرکت دانش‌بنیان
  • طراحی و ساخت برج‌های تقطیر توسط یک شرکت دانش‌بنیان
  • افزایش اشتغالزایی و رونق تولید از آثار و برکات وقف محسوب می‌شود
  • جهش تولید با ورود شرکت‌های دانش‌بنیان ‌محقق می‌شود
  • موتور ایرانی برای خودروی ایرانی
  • رونمایی از هفت محصول دانش بنیان کشاورزی در دهکده فناوری و نوآوری کشاورزی خراسان رضوی
  • نقش آفرینی جوانان نخبه در توسعه جهش تولید/جلوی مونتاژ‌ها را بگیرید